Näin haet työpaikkaa

 1. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme. Voit selata avoimia tehtäviä ilman rekisteröitymistä.
 2. Rekisteröidy rekrytointijärjestelmäämme, eRekryyn. Tarvitset rekisteröitymistä varten sähköpostiosoitteen. Kun olet kerran rekisteröitynyt järjestelmään, pääset jatkossa kirjautumaan käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.
 3. Kirjaudu eRekryyn. Hae ensin Avoimet työpaikat Kelassa -listauksesta tehtävä, jota haluat hakea. Pääset hakemusavustajaan, jossa voit täyttää profiilitietosi ja kirjoittaa hakemuksen. Kun olet saanut hakemuksesi valmiiksi, klikkaa ”Lähetä hakemus nyt”. Saat sähköpostiisi viestin, kun hakemus on vastaanotettu. Myöhemmin saat myös viestin hakuprosessin päättymisestä.
 4. Profiilisi säilyy järjestelmässämme myös haun päättymisen jälkeen. Voit käyttää profiiliasi uudestaan, jos haet toista tehtävää. Varmista ennen uuden hakemuksen lähettämistä, että antamasi tiedot ovat ajan tasalla.
 5. Kelan tehtävien täytössä sovelletaan julkisuuslakia. Se tarkoittaa sitä, että Kelasta työpaikkaa hakeneiden nimitiedot ovat julkisia ja niitä voi tiedustella rekrytointipalvelusta. Tiedot ovat julkisia siitä hetkestä alkaen, kun henkilö on jättänyt hakemuksensa.

 Tekniset vaatimukset


Rekisteröityminen ja hakemuksen lähettäminen edellyttävät, että sinulla on

 • henkilökohtainen sähköpostiosoite
 • verkkoselain. Suosittelemme Internet Exploreria, Mozilla Firefoxia, Google Chromea tai Safaria. Selaimen asetuksien tulee sallia evästeet (cookies).
 • Adobe Reader. Sen voi ladata maksutta verkosta (www.adobe.fi). Henkilökohtaiset asetukset -osiossa tietojen näyttömuodoksi on valittava PDF. Tällöin rekrytointijärjestelmän yleisnäkymät näkyvät oikein.

Toistaiseksi eRekrystä ei ole mobiilisovellusta.

Ongelmia eRekryn käytössä?


Siirry tästä tekniseen tukeen.

Rekrytoinnin eteneminen
 

 • Kun avoimen tehtävän hakuaika on päättynyt, hakemukset käydään läpi ja niiden perusteella valitaan haastateltavat. Haastatteluajat sovitaan puhelimitse.
 • Tavallisesti hakija käy yhdessä tai kahdessa haastattelussa. Haastattelu kestää yleensä noin tunnin. Hakija tapaa haastattelussa esimiehen sekä 1–2 muuta yksikössä työskentelevää henkilöä.
 • Emme tarkista suosituksia pyytämättä sinulta etukäteen suostumusta siihen.
 • Joitakin työtehtäviä täytettäessä tehdään täydentävä henkilöarviointi eli soveltuvuustesti. Sen tekevät alan ammattilaiset. Arviointi tehdään ainoastaan haettua tehtävää varten. Saat testitulokset myös itsellesi.
 • Haastattelujen jälkeen tehtävään sopivin hakija saa työtarjouksen. Ilmoitamme haun päättymisestä sähköpostitse myös niille hakijoille, joita ei valittu tehtävään.

Lue lisää